Накратко за хомеопатията

Скоро след  учредяването на сдружение „Хомеопатично общаство” с тогавашния председател д-р Дора Пачова на 13.09.1994 г. то сключва договор с Лондонския колеж по класическа хомеопатия ( LCCH) с директор Питер Чапел.

Освен обучение договорът включва и партньорство  в посока популяризиране  и легализиране на класическата хомеопатия в България.

Следващите два курса обучение са проведени отново към Лондонския колеж по класическа хомеопатия, но скоро след това неговият интернационален отдел се обособява в самостоятелен колеж.

 Условията за сътрудничество и обучение се предоговарят и сдружение „Хомеопатично общество“ с председател Станка Михалкова сключва нов договор между Лондонския интернационален колеж по хомеопатия (LICH) с директор Дий Робертсон.

Провежда се допълнително две годишно обучение на български преподаватели и супервайзори под ръководство на Линда Кениьн.

 От шести курс до сега курсовете се провеждат самостоятелно от преподаватели на Сдружението. 

През 2000 г. сдружение „Хомеопатично общество“ става пълноправен член на Европейския Съвет по Класическа Хомеопатия, преименуван по-късно на Европейски Централен Съвет по Хомеопатия (ЕССН), който представлява хомеопатите от 20 европейски страни, както и на Международния Хомеопатичен Съюз (ICH).